Hogyan lehet átalakítani egy kész elrendezést és teljesen egyedivé varázsolni egy honlapot?

Szerző:

Mindannyian megkapjuk: “Ha vállalkozásod van, szükséged van weboldalra is!” – Igaz?
Aztán kisvállalkozóként jön az első tiltakozásod, Neked elég egy FB oldal, a vevőid ott is megtalálnak. Nem engedhetsz meg Magadnak egy drága honlapot. Teljesen egyedi termékeid vannak, minden vevőnek más az igénye, lehetetlenség egy webshopba feltölteni. A lista végtelen. De hidd el…

kell egy jó honlap

A FB oldal és az ingyenes weboldalkészítők sok vevő szemében amatőrnek tűnnek, nem szavaznak bizalmat Neked, akármilyen szuper terméket árulsz.

Arról, hogy milyen egy jó weboldal, egy másik cikkemben olvashatsz részletesen, most azt mutatom be

Hogyan érheted el, hogy legyen egy jó honlapod?

Amikor vállalkozónőket kérdeztem, mi a baj a Cube webdesign termékemmel, a legtöbben nagyon jó ötletnek tartották, viszont a termékleírást nagyon szakszerűnek, laikusok számára nehezen érthetőnek.

Arra gondoltam, hogy a legegyszerűbb, ha élő példákon keresztül mutatom be, hogyan lehet weboldalad, ami 100%-ban a sajátod, megfizethető a legtöbb kisvállalkozás számára és profi benyomást kelt.

A vállalkozásod valamennyi online platformon történő következetes és egységes megjelenítése profizmusra vall és bizalmat épít. Oké, a közösségi média már rendben van… De még hátravan egy saját honlap. Ne félj tőle:

WEBOLDAL – KÖNNYEN, GYORSAN, EGYSZERŰEN

Vállalkozásom fő célja, hogy segítsek a kisvállalkozásoknak az online jelenlétüket kiépíteni.

Ez ugyan kreatív munka is, de az igazán “szépérzékemre” egy vállalkozói honlap kivitelezése során nincs annyira szükség. Így álmodtam meg magamnak a vállalkozásom másik lábát, a szó szerint “szerelem-projektet”❤️️,  ami esküvői weboldal készítést jelent.

Ez a projekt egy teljesen más célcsoport, más igényekkel. Éppen ezért ehhez a szolgáltatásomhoz egy új honlapra volt/van szükségem.

#1 lépés: Domain és tárhely vásárlás

Egy új domain nevet vásároltam (ez az a cím, amit a keresőbe beírva az oldaladra a látogatóid rátalálnak). Ez Neked is az első lépés lesz. Ehhez még szükséges egy jó tárhely, ahol a honlapod adatait tárolják (úgy képzeld el, mint egy távoli számítógépet, amin fut egy “program”, ezt a programot nyitják meg a látogatóid, akik az oldalad tartalmára kíváncsiak). Nekem ez a tárhely a tarhely.eu tárhelyszolgáltatónál van. Megbízható szolgáltatók, remek ügyfélszolgálattal. Azt javaslom, itt ne ár alapján dönts, éves szinten nem nagy összegekről van szó.

Ha megvan a domain és tárhely, akkor jöhet a következő lépés.

#2 lépés: Cube alap weboldal

Ha megvásárolod a Cube alap weboldal csomagot, akkor a tárhelyedre telepítem a WordPresst és a Divi-t.

A WordPress messze a legnépszerűbb tartalomkezelő rendszer, használatát nagyon könnyű elsajátítani (ez az a program, ami fut a távoli számígógépen). A Divi prémium sablon a 600.000+ felhasználószámmal a legtöbbet eladott WordPress sablon a világon (ez egyben oldal építő és sablon is, amely a honlapod kinézetéért lesz a felelős).
A WordPress + Divi párosításával olyan honlapod lesz, amit saját magad tudsz fejlesztői tudás nélkül kezelni, a tartalmát összeállítani és módosítani.

Tehát ezeket az alap telepítéseket, beállításokat mind én csinálom, Neked mindössze annyi dolgod lesz, hogy átbeszéljük milyen menürendszert szeretnél és melyik sablon az, amelyik tetszik és a vállalkozásodhoz leginkább illik. Semmi gond, ha elsőre úgy érzed, elveszel a több száz elrendezés között. Ha elmondod, mi az elképzelésed, segítek választani.

De kanyarodjunk vissza a gyakorlati példánkhoz. Az én vállalkozásom, jelen példában az esküvői honlapkészítés…

Vajon esküvői weboldalhoz milyen sablon illik?

Van a Divi elrendezések között több esküvői téma is, de meg fogsz lepődni, választásom a diétás oldalra esett.

Ugyan alap esetben a “kevesebb több” elvet vallom és a letisztult, minimál design a nagy kedvencem (nem véletlenül szinte fekete fehér a saját honlapom), egy esküvői témánál megengedettnek tartottam több mozgó effektet és látványelemet. Ez az elrendezés pedig mindezt adja, így néz ki:

A live demo megtekintéséhez kattints IDE.

Azért első ránézésre ennek egyáltalán nincs esküvői hangulata… De pont ezért hoztam ezt az oldalt példának, hogy nem kell megijedni, mert bármelyik elrendezésből kihozhatsz egy szuper weboldalt. Ebben az elrendezésben én is töröltem néhány elemet és bővítettem mással (ezt Te is könnyedén megteheted majd), de alap esetben egy tökéletes kiindulási alapot adott.

Véleményem szerint csupán egyetlen egy fontos szabályt kell betartani. Ha kiválasztottál egy elrendezést, akkor következetesen vidd végig az összes aloldaladon. Így lesz összehangolt, bizalmat keltő, profi megjelenésed.

#3 lépés: Divi testreszabása

A menürendszert az általad kért oldalstruktúra szerint beállítom, itt is van lehetőséged többféle design közül választani. Példa kedvéért, jelen oldalamon egy egyszerű, hagyományos főmenü és footer (oldal alján lévő) menü található. Az esküvői oldalhoz viszont teljesen egyedi designt választottam. Erre van lehetőséged Neked is.

Majd a megadott oldalakra feltöltöttem az általam választott diétás elrendezést.

Eddig tart a Cube alap weboldal csomag szolgáltatásom.

#4 lépés: Elrendezés átalakítása

Ezt követően két lehetőséged van:

  1. A segítségemmel, technikai útmutató (pdf leírás, telefonos segítség) alapján cseréled a képes és szöveges tartalmat, beállítod a közösségi média elérhetőségeidet, követőkódokat és GDPR megfelelést, esetleg webshop funkciókat, vagy
  2. kiegészítő csomag szolgáltatásként megbízol ezekkel a feladatokkal is.

VÉGEREDMÉNY: előtte/utána

A saját példámnál maradva, így néz ki az oldal a képi és szöveges tartalom cseréje után:

Az oldal megtekintéséhez kattints IDE.

Az oldal megtekintéséhez kattints IDE.

kulisszatitkok

  1. A tellerneildiko.hu oldalt a nulláról építettem, viszont a Cube Shop aloldalhoz reprezentatív céllal előre elkészített Divi Layout-ot választottam. (live demo)
  2. A következő projektem egy lakástextil és függönyszalon vállalkozás honlapjának elkészítése lesz. A megbízás fő irányvonala egy letisztult design… Ha kíváncsi vagy, melyik elrendezéssel és hogyan valósítom meg, kövess a közösségi média oldalaimon. Hamarosan egy újabb cikkel jelentkezem.
Ha kérdésed van akár a fenti cikkel kapcsolatban, akár vállalkozást indítanál az info@tellerneildiko.hu email címen bármikor elérsz.

Így építsd fel online vállalkozásod anélkül, hogy elcsúsznál egy banánhéjon.

Lényegretörő, hasznos összefoglaló, amelyből megtudhatod, melyek az induláskor felmerülő leggyakoribb buktatók és hibák.

Ne bonyolítsd túl! Egyszerűbben is elindíthatod online vállalkozásod.
“Eltölthetsz hónapokat, akár még éveket is azzal, hogy kitaláld, mi hogyan működik. De azt az időt sosem kapod vissza…
Iratkozz fel, töltsd le az e-book-ot, fontold meg tanácsaimat és akár már holnap elkezdheted tudatosan felépíteni online vállalkozásod.”